vloer • wand • plafond verwarmen verkoelen

Nieuwe scheidingsunit i.c.m. messing verdeler

Wanneer er zuurstof in het hoog temperatuur traject van de ketel terecht komt zal het daar agressief reageren met het metaal, waardoor het CV-systeem aangetast kan worden. In bestaande situaties waar sprake is van niet diffuus dichte buis treedt zuurstof toe. Hierdoor is scheiding van het primaire  centrale verwarmingscircuit en het secundaire vloerverwarmingscircuit in de vorm van een platenwisselaar noodzakelijk.

Albrand heeft een complete scheidingsunit ontwikkeld die in combinatie met een messing verdeler uitermate geschikt is voor toepassing in renovatie projecten waar sprake is van een secundair circuit met niet diffuus dichte vloerverwarmingsbuis.

D.m.v. een platenwisselaar wordt de niet zuurstof dichte vloerverwarmingsbuis gescheiden van het primaire circuit. Naast een RVS-platenwisselaar is deze scheidingsunit voorzien van een A-label pomp, een aanvoer temperatuur regeling, een overstort-ventiel en een thermo-manometer.

Op de scheidingsunit wordt een messing verdeler gekoppeld, voorzien van het aantal benodigde groepen tot een maximum van 7-groepen.
Elke balk van de messing verdeler is voorzien van een vul- en aftapkraan waarop tevens het benodigde expansievat kan worden gemonteerd.
Groot voordeel van het systeem is nu dat secundair de volledige flow over de platenwisselaar wordt gevoerd.

Eenvoudig inregelen
De messing verdelers zijn standaard voorzien van flowmeters zodat het inregelen van de bestaande vloerverwarming en het balanceren van de diverse groepen vloerverwarming een fluitje van een cent wordt.
De toerengeregelde A-label pomp zorgt ervoor dat het toerental traploos instelbaar is. De opvoerdruk van de pomp dient te worden ingesteld op constant zodat de flow over de groepen niet varieert.
De pomp capaciteit kan optimaal worden aangepast aan het benodigde debiet van de vloerverwarming installatie.
Op de retourbalk van de messing verdeler zijn thermostatisch voorbereide ventielen geïntegreerd,  zodat de klant ook in een bestaande situatie, kan kiezen voor een na-regeling.
Het retour ventiel dat aan de primaire zijde van de platenwisselaar is gemonteerd is thermostatisch. Dit retourventiel kan eventueel worden voorzien van een motor zodat men middels een eenvoudige regeling de vloerverwarming volledig in of uit bedrijf kan nemen.
Naast het gebruik in bovengenoemde installaties,  is de scheidingsunit in combinatie met de messing verdeler ook uitstekend geschikt voor toepassing in installaties die zijn voorzien van een water-glycol mengsel, zoals bijvoorbeeld bij oprit- en terras verwarming.

art.nr. 51.905

Meer informatie:
Productpagina Scheidingsunit 

 

Overige nieuwsberichten