vloer • wand • plafond verwarmen verkoelen

Albrand is BIM ready

Binnen een bouwproces werken veel verschillende partijen met elkaar samen. De grote hoeveelheid en de verscheidenheid aan partijen en gegevens binnen een bouwproject maken de kans op faalkosten groot. BIM staat voor Bouw Informatie Model en is een proces waarbij alle relevante informatie tijdens het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal 3D-model. Albrand stelt de BIM-modellen nu gratis ter beschikking.

De bouw digitaliseert in snel tempo. Naast tijdwinst levert dat productiviteitswinst op en een forse reductie van de faalkosten. De BIM-methodiek brengt in één digitaal bestand alle informatie samen die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en beheren van een bouwwerk. Architecten, aannemers en installateurs kunnen de modellen inladen in de bibliotheek en gebruiken in de totaaltekening van een bouwproject.

Albrand werkt al langer met 3D BIM-objectinformatie, maar op de website worden de BIM-modellen nu ook gratis ter beschikking gesteld aan installateurs, adviseurs, technische bureaus en architecten.
Download hier de modellen.

 

Overige nieuwsberichten